Stratégia


Dr. Mészáros József
Az igazgatóság elnöke

Holding szintű feladatok

A holding szintű feladatok legfontosabb eleme a holding célkitűzéseinek, stratégiájának kialakítása mellett a szervezet működési tartalékainak feltárása, mobilizálása, ezen belül vagyongazdálkodási irányelvek meghatározása. Kiemelt jelentőséggel bír a szervezeti egység munkájában a fejlesztési tervek elkészítése, a fejlesztések koordinálása a prioritások meghatározásával.

Vállalatcsoport szintű feladatok


Kiemelkedő jelentőségű feladat a vállalatcsoport működési tartalékainak kutatása, feltárása, illetve a tagvállalati körben jelentkező együttműködési lehetőségek keresése, menedzselése is. Ennek megfelelően a stratégiai igazgatóság tevékenységi köréhez tartozik a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. által kialakított közös beszerzési rendszer folyamatos fejlesztése, koordinálása. Ez - többek között - a szolgáltatók állandó versenyeztetésével próbálja kiaknázni a holdingszervezet nagyságából eredő előnyöket a tagvállalatok számára.

Folyamatos feladatot jelent, illetve az EU csatlakozás utáni EU-s források megszerzése lehetőségének megnyílta után különös jelentőséget nyert a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. és tagvállalatai beruházásainak koordinálása, belső és külső forrásainak keresése, biztosítása. Rendkívüli fontosságú feladat e tekintetben a központi és a regionális állami, illetve EU források felkutatása, a pályázatok elkészítése és a szükséges önerő biztosítása, hogy a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. nagymértékben hozzájáruljon Debrecen és a régió fejlődéséhez.