Bérlőin is segített idén a Cívis Ház Zrt

  • by admin - h, 12/14/2020 - 09:04
Évértékelő interjút adott a Debrecen Televíziónak Erdei Edit vezérigazgató.
A járványhelyzet okozta gazdasági nehézségek ellenére jó évet tudhat maga mögött a Cívis Ház Zrt. Év közben számos intézkedést kellett bevezetniük a pandémia miatt, például bérleti díj engedményt adtak az ügyfeleknek, ennek ellenére számszakilag a tavalyinál is jobb évzárással számolnak a társaságnál. 
 
150 millió forint kedvezményt adott a bérlőknek a Cívis Ház, üzletileg mégis jó éve lesz – videóval
A város ingatlanvagyonát kezelő cég vezérigazgatója, Erdei Edit a Debrecen Televízió Esti Közelkép című műsorában elmondta, a járványhelyzet miatt jelentős kedvezményeket adtak az üzlethelyiségek bérlőinek, ami 150 millió forinttal csökkenti az árbevételüket.
 
„Ugyanakkor meghatározó költségcsökkentési intézkedéseket vezettünk be, valamint egy korábbi ingatlanfejlesztési ügylet eredményeképp jelentős osztalékot realizálunk, így a tervezettnél mintegy 100 millió forinttal nagyobb adózás utáni eredmény várható a 2020-as évre” - közölte a vezérigazgató.
 
Felidézte, hogy márciusban gyakorlatilag „bezárt a főutca, bedőlt a Piac utca”, emiatt a város és a Debreceni Vagyonkezelő vezetésével kidolgoztak egy engedménycsomagot a bérlőknek, hogy segítsék a vállalkozókat.
 
Az egyéni lakásbérlőknél azt tapasztalták, hogy a járványhelyzet „felerősítette az emberekben az otthonhoz való kötődést”, így mindenki törekedett arra, hogy ne legyen lakbérelmaradása, emiatt nem is nőtt ebben a szektorban a cég kintlévősége. A vezérigazgató arról is beszélt, hogy az ügyfélszolgálatukat úgy szervezték át, hogy óvják a munkatársak és az ügyfelek egészségét.
 
A járvány hatással van a bérlői kör átalakulására is, a Piac utcán egyre kevésbé van igény kereskedelmi tevékenységhez bérleményekre, míg a vendéglátóipar felől növekszik az igény.
 
Emellett a város gazdasági fejlődése miatt a lakáspiacon is emelkedő tendenciákat látnak, amiben a vezérigazgató szerint a Cívis Háznak is vannak lehetőségei.
 
A pandémia miatt a cég kulturális szerepvállalása is erősödött, számos kirakattárlatot rendeztek a Cívis Ház ingatlanjaiban. A vezérigazgató abban bízik, 2021 második felére rendeződik a szektor. 
 
A teljes beszélgetést itt nézhetik meg.
 
Forrás: Dehir.hu