Óriási az érdeklődés az új Aquaticum Debrecen Strand iránt

  • by admin - cs, 07/30/2020 - 15:11
Másfél hónap alatt többen voltak, mint a régi strandon egy szezon alatt.
Az új Aquaticum Debrecen Strand 2020. június 20-án nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Az első hétvégén – az esős időjárás ellenére – sokan kipróbálták a strandot. Június hónapban 10 nap alatt csaknem 9 ezren fürdőztek a 15 medencében. A vendégek többsége – 7948 fő – Debrecenből és Hajdú-Bihar megyéből érkezett.
 
Az igazi „roham” júliusban indult meg: ebben a hónapban eddig csaknem 42 ezren látogattak ki. A vendégek túlnyomó többsége júliusba is debreceni vagy Hajdú-Bihar megyei volt (a 41 787 főből 33 943 fő), de a második helyen a főváros és Pest megye szerepel (961 fő). Nincs olyan magyar megye, ahonnan ne regisztráltak volna látogatókat a gyógyfürdő munkatársai. Elmondható tehát, hogy az eltelt másfél hónap alatt országos ismertségre tett szert a strand. A belföldi vendégek mellett már a külföldiek is felfedezték maguknak a strandot: a nyitás óta több mint 1600-an látogattak el a komplexumba.
 
Összességében a nyitás óta 58 553 fő látogatott el az Aquaticum Debrecen Strandra. A régi nagyerdei strandon átlagosan egy teljes szezon alatt 54 500 fő fürdőzött, tehát az új strandon másfél hónap alatt többen voltak, mint a régin egy teljes szezon alatt.
A Debrecen Városkártyával az új Aquaticum Debrecen Strandra kedvezményesen lehet belépőt és bérletet vásárolni: így akár 30 százalékkal is olcsóbban lehet strandolni a városkártya-tulajdonosoknak. Ezt a kártya a debrecenieknek készült, hogy érezzék: ebben a városban ők a legfontosabbak! Nem csak a városhoz tartozást szimbolizálja, hanem azt is, hogy megéri debreceninek lenni. Ez az új Aquaticum Debrecen Strand esetében is jól érzékelhető, ugyanis a nyitás óta eddig már 4785 városkártyás belépést regisztráltak.
 
Az Aquaticum Debrecen Strand a fürdőzés mellett gasztronómiai élményeket is nyújt a látogatóknak. A sétány melletti soron 10 üzlethelyiséget alakítottak ki, közülük 8 már működik: többek között magyaros és görög ételeket, pizzákat lehet kóstolni, de cukrászda is várja a vendégeket; hamarosan pedig halételeket is vásárolhatnak a fürdőzők. Ezen túlmenően a strand területén 8 foodtrack elárusítóhely működik, ahol lángost, kézműves hamburgert, különleges sült húsokat, valamint sült kolbászt és ice’n’go édességet is meg lehet kóstolni.
 
A vendégek komfortérzetének további növelése érdekében a nyitás óta a strandon újabb növénytelepítés zajlott mintegy 100 négyzetméteren; a hullámmedence mellett a járda és a zöldterület közötti részen, a „csendes folyó” és a járda közötti részen talajtakaróként folyami kavicsot terítettek valamint a pihenőterületen egy „szigetet” is kialakítottak, összesen mintegy 50 négyzetméteren;  az eddigi 10 nagy hulladékgyűjtő mellett további 5 nagy gyűjtőt és két csikktárolót helyeztek ki; órafeltöltési lehetőséget (pénzzel) teremtettek nem csak a pénztáraknál és az automatáknál, hanem további három olyan vendéglátóhelyen, amelyet a gyógyfürdő kft. üzemeltet; lehetővé vált a bérelhető 200 mellet további 100 nyugágy kihelyezése; a közeljövőben a meglévő 2 mellé további 6 átöltöző fülkét telepítenek; a csúszdaindító lépcsőházaknál pedig mintegy 200 pár papucs elhelyezésére alkalmas tárolókat alakítanak ki.  
 
Az Aquaticum Debrecen Strand megnyitásával új munkahelyek is létesültek: az üzemeltető Debreceni Gyógyfürdő Kft. 10 új munkahelyet hozott létre, emellett 80 diákmunkás dolgozik a strandon. A vendéglátó egységekben dolgozókkal együtt körülbelül 200 új munkahely jött létre a strandon.   
   
Az Aquaticum Debrecen Strand különös figyelmet fordít arra, hogy területén a járvány elleni védekezés minden feltételét biztosítsa:
publikus térre érkezés esetén virucid automata kézfertőtlenítési lehetőség van,
a pénztáraknál plexi, illetve üvegfalakat használnak,
a közösségi helyiségekben, publikus területeken és mosdókban óránként fertőtlenítő takarítás (csaptelepek, kilincsek, padok, korlátok) zajlik,
a forgatott vizű medencék esetében az ajánlások szerint történik a klórszint megemelése.
 
A strand megnyitása után – főleg a hétvégi napokon – előfordult, hogy a jelentős számú látogató miatt sokat kellett várni a pénztárak előtt a vendégeknek. Az üzemeltető ennek orvoslására a következő intézkedéseket tette:
 
1. A gyorsabb belépést a strandon kívül, a sétányon hostessek segítik, akik az érkezőket már a pénztárak előtt tájékoztatják a jegyvásárlási lehetőségekről. A hétvégi jelentős idejű sorban állás legfőbb oka az volt, hogy a vendégek a pénztárhoz érve kérnek információt a jegytípusokról, a lehetőségekről, és csak ezek birtokában kezdték el a jegyvásárlási folyamatot. Ez a probléma a hostessek beállításával – a remények szerint – megszűnik.
 
 
2. A gyors beléptetés érdekében a várhatóan nagy terhelésű napokon a mediterrán élményfürdő 4 beléptető pontján keresztül is biztosítják a strandra való bejutást. Ezen időszakokban a strandfürdő kiléptető pénztárait is a vendégek beléptetésére használják, amely további 6 pénztár bevonását jelenti. Így az eddigi 6 hagyományos és 2 online jegypénztár mellett akár további 10 beléptető pontot is üzembe tudnak helyezni.
 
3. Annak érdekében, hogy a pénztárakban dolgozók a megfelelő rutint minél hamarabb megszerezzék, a képzését teszt-gépeken is folytatják, hogy minél felkészültebben várhassák a vendégeket.  
 
Összességében elmondható, hogy az új Aquaticum Debrecen Strand – a járványhelyzet ellenére is – országos és nemzetközi ismertségre tett szert az elmúlt másfél hónapban, így fontos célpontja lett a debreceni turisztikai kínálatnak. Ha az időjárás augusztusban és szeptember első két hetében is kedvező lesz, akkor a becslések szerint akár a 140-150 ezres látogatószámot is elérheti az Aquaticum Debrecen Strand.
Papp László polgármester és Fazekas Lajos, a Debreceni Gyógyfürdő igazgatója
Ha újra itt a nyár és meleg az idő ...