A debreceni Déli Gazdasági Övezet lett Az év ipari parkja

A debreceni Déli Gazdasági Övezet lett Az év ipari parkja

A debreceni Déli Gazdasági Övezet kapta Az év ipari parkja 2021 díjat. Az elismerést Papp László polgármester vette át az önkormányzat nevében a Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA) szerdai gálarendezvényén, Budapesten.

Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítása alatt működő ügynökség évről évre díjazza a jelentős gazdasági tevékenységeket, Magyarországon befektető vállalatokat és ipari parki fejlesztéseket. Tavaly épp a debreceni Déli Gazdasági Övezetbe érkező kínai Semcorp kapta az Év befektetője díjat Az év legnagyobb volumenű zöldmezős beruházása kategóriában.

Papp László a díjátadón elmondta, ez a díj hatalmas elismerés a városnak. A polgármester az ipari parkkal kapcsolatban arról beszélt, hogy 2015 óta több mint hárommilliárd euró tőke érkezett a városba és több mint tízezer új munkahely jött létre Debrecenben.

Szijjártó Péter arról beszélt, hogy a kormány 2010 óta minden válságot a nemzeti érdeknek megfelelően kezelt és minden kihívásra a nemzeti érdeknek megfelelő választ adott..A külgazdasági és külügyminiszter közlése szerint Magyarországon ma 4,7 millióan dolgoznak, vagyis többen, mint valaha és 1 millióval többen, mint 2010-ben. „Ilyen számokat csak egy olyan szoros szövetség tud felmutatni, mint amilyet a magyar munkavállalók, a vállalatok és a kormány alkotott az elmúlt 12 évben” – fogalmazott..

A HIPA vezérigazgatója megköszönte a rendezvényen megjelent csaknem 200 cégvezetőnek a befektetéseket, amelyek szerinte jelentős mértékben ellensúlyozták a világjárvány gazdasági hatásait. Ésik Róbert a befektetési rekordösszeg miatt kiemelkedő évnek nevezte a tavalyit, hozzátéve, hogy a beruházásokhoz 2700 belföldi beszállító csatlakozhatott.

A cikk folytatása >>

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter