Áprilistól ingyen utazhatnak a DKV járatain a Debrecenben tanuló 14 év alatti diákok

Áprilistól ingyen utazhatnak a DKV járatain a Debrecenben tanuló 14 év alatti diákok

Lázár János építési és közlekedési miniszter és Papp László polgármester tartott kedden Debrecenben sajtótájékoztatót a közösségi közlekedésről és a tarifarendszer változásairól.

Legutóbb az újjászületett Csokonai Színház ünnepélyes átadóján járt Debrecenben Lázár János. Az építési és közlekedési miniszter akkor arról beszélt: Debrecen szintet lépett, és olyan város lehet, mint Németországban Hamburg vagy München. Ahogy akkor emlékeztetett rá, a debreceni gazdasági övezet fejlesztéséről már 500 milliárd forintnyi értékben hozott döntést a kormány, és kifejtette, az a cél, hogy további 500 milliárd forintot biztosítsanak Debrecen fejlődésére.

A miniszter a tarifarendszerrel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy a MÁV és a Volánbusz jegy- és bérletkínálatát azért kell átalakítani, mert most nagyon sok kedvezmény és díjtámogatás van, ez pedig több mint száz jegytípust jelent.

Az új rendszer olyan jegytípusokat jelenthet, amelyekkel az utasok kombinálhatják a vasúti és közösségi közlekedést.

Ingyen utazhatnak a 14 év alatti diákok és óvodások

Kedden délelőtt Papp László bejelentette, április elsejétől ingyen utazhatnak a Debrecenben tanuló 14 év alatti diákok, vagyis 16 ezer diák veheti díjmentesen igénybe a DKV járatait.

A cikk folytatása >>