Idén először pályázott és azonnal el is nyerte a családbarát munkahely címet a Debreceni Vagyonkezelő Zrt.

Idén először pályázott és azonnal el is nyerte a családbarát munkahely címet a Debreceni Vagyonkezelő Zrt.

A Családokért Felelős Államtitkárság megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 2022 márciusában nyílt pályázatot hirdetett családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására. A pályázat célja olyan családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését megvalósító munkahelyi családbarát programok támogatása volt, melyek elősegítik a munka és magánélet összeegyeztetését, a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását.

A Debreceni Vagyonkezelő Zrt. munkavállalóinak létszáma mindössze 21 fő, ez a 21 munkatárs ugyanakkor a holding közel 1500 fős összlétszámú vállalatcsoportjának támogatásában vesz részt, példaértékű elkötelezettséggel és szakmaisággal. A vállalat női vezérigazgatója, Kocsik-Marossy Virág is azt vallja, hogy a világon a legjobb dolog anyának lenni! Hisz abban, hogy csodálatos ajándékot kapott az élettől, hogy anyaként, feleségként és a szakmai karrierjében is kiteljesedhet. Ez a három dolog összefonódik, így együtt tökéletes számára.

A vezérigazgató mellett bár a csapat többségét is nők alkotják, családi állapot, életkor, illetve gyermekszám alapján viszont kifejezetten diverz a szervezet. Ezért a pályázat során a családbarát ötletek, kezdeményezesek összeállítása kapcsán is fontos szempont volt, hogy ennek a sokszínű közösségnek minden tagja azt érezze, hogy ez a vállalati kezdeményezés mindenki számára elérhető lesz. Családbarát ugyanis minden olyan vállalat által elérhetővé tett juttatás vagy lehetőség, ami segíti a munkavállalókat a munka-magánélet egyensúlyának megtalálásában.

A „Családbarát munkahely” cím elnyerése büszkeséggel tölti el a Vagyonkezelő valamennyi munkatársát, függetlenül életkortól vagy családi állapottól.