Május 27-én nyit az Aquaticum Debrecen Strand

Május 27-én nyit az Aquaticum Debrecen Strand

Május 27-én nyit az Aquaticum Debrecen Strand, ahol már az előkészületek zajlanak. Tisztítják a medencéket, ellenőrzik a gépészeti berendezéseket, a járófelületeket, az IT-rendszereket és a növényzetet is karbantartják. Az idei szezonban is számos programmal várják a fürdőzőket.

Most még a medencék jó része üres az Aquaticum Debrecen Strandon, de ez nem sokáig lesz már így. A munka már gőzerővel zajlik, hogy minden készen álljon a fürdőzni vágyók fogadására. A medencéket leeresztették a téli időszak után, most épp a tisztításuk folyik.

– A medencéket először egy felületes felszíni takarítással tisztítják, többször végig mennek egy adott medencetesten. Majd utána fertőtlenítés történik, de nem csak a medencét, hanem a teljes gépészeti rendszert fertőtlenítik, tehát át kell forgatni ezeket a rendszereket – fogalmazott Holléry Tibor, az Aquaticum Debrecen Kft. fürdőszolgáltatási igazgatója.

A 16 medence feltöltéséhez csaknem 6500 köbméter vízre van szükség. A gépészeti berendezéseket is ellenőrzik ilyenkor, illetve a pénztárakat, a beléptetőrendszert és a bérlőkkel kapcsolatos IT-rendszereket.

A növényzet karbantartására is ilyenkor kerül sor. Az előző szezonban mintegy 200 vendég fordult meg a fürdőben. A tavalyihoz hasonlóan idén is számos programmal várják a vendégeket.

– Az egész nyarat úgy tervezzük, hogy váltásban legyenek a fiatal felnőtteket és fiatalokat célzó éjszakai fürdőzős és bulis programok. Váltó hétvégéken pedig családi programokkal, érdekes vetélkedőkkel és különböző látnivalókkal látványosságokkal készülünk – mutatott rá Kovács Dániel, az Aquaticum Debrecen Kft. marketing igazgatója.

Forrás, képek: dehir.hu