Új HR Igazgató a Debreceni Vagyonkezelő Zrt.-nél

Új HR Igazgató a Debreceni Vagyonkezelő Zrt.-nél

Kata, Debrecenben született 4 évtizeddel ezelőtt. Szociológus és Szépíró egyetemi diplomákkal rendelkezik, emellett képzett szervezetfejlesztő, tréner és Business Coach.  Élt Angliában és Máltán is hosszabb ideig. Pályafutását a Chicagói székhelyű, Ygomi Europe KFT-nél kezdte, 17 évvel ezelőtt HR Generalistaként. Az amerikai szoftverfejlesztő cégnél ismerte és szerette meg a HR Szakmát, de a svéd nemzetiségű Tetra Paknál tanulta meg, mit jelent a maximalizmus és a „mindig lehet jobban és hatékonyabban” működni irányelveket, ahol a cég kereskedelmi és gyártó egységeit is támogatta, itt kóstolt bele először a HR Szolgáltató központok életébe is. 5 év után váltott és közel egy évtizedet töltött a brit gyökerekkel rendelkező British Telecomnál. 9 év alatt, 4 különböző pozícióban, nemzetközi közegben és 20 fős csapat vezetőjeként szélesítette a tudását. BT-s éveire úgy tekint vissza, mint a legszárnyalóbb és legizgalmasabb HR utazásra. 40 évesen úgy döntött teret enged, régi dédelgetett álmának és Máltán is szerencsét próbál. A szikrázó napsütés és égszínkék tenger szigetén, egy teljesen új iparágba kóstolt bele az igaming terüléten. Bár a sziget továbbra is második otthona, a HR kihívások és a debreceni gazdasági fejlődés diktálta HR Dinamika haza csábította.

Milyen emberrel bővült most a Vagyonkezelő, a Te személyedben?

Egy optimista, maximalista, szorgalmas, de az életet élvezni is tudó csak néha hisztis személlyel, akit nagyon erős tett vágy hajt, megfűszerezve, empátiával és elfogadással.

Szakmai pályafutásod során mi vagy ki volt a legnagyobb hatással rád, és miben formált Téged?

Minden vezetőmtől nagyon sokat tanultam. Volt, aki példaképemmé vált és akad olyan is, aki elrettentő példa lett számomra. Nagyon nagy hatással volt rám a sokszínű személyiségekből álló csapatom, akik minden esetben új vezetői kihívások, szakmai nehézségek elé állítottak, de akiktől a legtöbb érzelmi töltetet is kaptam. Minden cég, szervezeti kultúrája, módszerei, irányelvei hatottak rám és formáltak, de a legnagyobb személyiség formáló erők a kudarcaim voltak.

HR Igazgatóként mi a szakmai filozófiád?

„A HR az Üzlet miatt létezik, de hosszútávon sikeres Üzlet nem létezik HR támogatás nélkül”

A HR akkor tud sikeres lenni, ha a vezető partnerre lel a HR-es kollégákban. Ez a partnerség lehet gördülékeny vagy kihívásokkal teli, de a célnak mindig közösnek kell lennie. Erősen hiszek abban is, hogy mindenki tud kiemelkedően jó lenni valamiben. HR vezetőként a legnemesebb cél az, ha ezeket az erősségeket feltudjuk tárni és a kollégák elégedettek, fejlődnek és előrébb jutnak életük minden szegmensében. A HR működését és folyamatait, ha nézem, nem félek a hibáktól, mert a hibák megmutatják a fejlesztendő területeket, így azt gondolom, aki hibázik az fejlődik is.

Mivel töltöd az időd, amikor kikapcsolódsz?

Sok dolog feltud tölteni, onnantól kezdve, hogy az unokahúgommal és unokaöcsimmel cirkuszosat játszom, vagy az, ha a barátaimmal egymás szavába vágba órákat beszélgetünk és kacarászunk, egészen addig, hogy a reklámokat pontozzuk a szüleimmel egy-egy esős vasárnap délután a TV-t bambulva. Szeretek játszani, művészetként tekintek a koktél készítésre és kikapcsol, ha a konyhában sütök vagy a zuhany alatt énekelek, utóbbit senki fülének nem ajánlom.

Mi az életed 3 legfontosabb értéke, ami szerint éled az életed?

Nyitottság, Empátia, Humor