A brit Attractions Management magazinban írnak Debrecen új strandjáról

  • by szerkeszto - sze, 11/20/2019 - 11:24
Terjedelmes, fotókkal és látványtervekkel illusztrált cikkben számol be az épülő Nagyerdei strandról a neves külföldi magazin.
A százoldalas lapban négy teljes oldalt szentelnek a strandfürdőnek és Debrecen egyéb fejlesztéseinek. A lap pdf-ben innen tölthető le, a strandról szóló cikket a 66-69. oldalon találják.
 
A Debreceni Gyógyfürdő Kft. még 2015-ben írt ki tervezői ötletpályázatot az Aquaticum Strandfürdő fejlesztési elképzeléseinek kidolgozására. Húsz tervező adott be pályaművet, ezek közül kilencet díjaztak, illetve vásároltak meg összesen 20 millió forintból. A zsűri döntése szerint Bordás Péter pályaműve lett az első.
 
Még abban az évben a világszerte ismert holland kiadású építészeti lap, a Mark Magazin az elmúlt időszak legjobb pályázati tervei közé választotta.
 
Az Új Főnix Terv Élhető város programjában épülő új Nagyerdei strand központi, 200 méter hosszú és 12 méter magas épülete már áll. Összesen 15 medence épül, számos csúszdával és egyéb látvány-, illetve élményelemmel. A teljes vízfelület 5600 négyzetméter, azaz a korábbinak csaknem a kétszerese lesz. Az üzletsoron többek között strandcikkeket árusító ajándékbolt, lángossütő, fagyizó, valamint street-food ételeket kínáló vendéglő is lesz. Az új öltözők pedig egyidejűleg 1200 embert tudnak majd kiszolgálni.
 
Az „A” épületben négy csúszda épül, egy 70 méter hosszú UFO testcsúszda, egy 95 méteres zárt, egy 125 méteres gumigyűrű csúszda és egy 110 méteres, gumival használható csúszda. A különleges, 2500 négyzetméteres teraszon bárok, medencék is helyet kapnak majd: az egyiknek az alja pedig üvegből lesz.
 
Az új Nagyerdei strand alapkövét 2018 novemberének végén rakták le, a tervek szerint a debreceniek a jövő nyáron vehetik birtokba.
 
Az építkezésen októberben tartottak sajtónyilvános bejárást, ezen az alkalmon készültek a lenti fotóink, illetve megmutatjuk látványterveken az új debreceni strand élményelemeit is:
 
Cikk és fotók: www.dehir.hu