Új év, új jegytípus a DKV-nál

  • by admin - sze, 01/06/2021 - 11:16
Az év első napjától a debreceni utasok új, mobiltelefonnal megvásárolható jegytípussal is igénybe vehetik a DKV közösségi közlekedési szolgáltatását.
Az időalapú, 1 órás mobiljegyet  a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és viszonteladó partnerei mobiltelefonos applikációján keresztül vásárolható meg. Az időalapú jegy 2021. január 1. óta biztosítja a kényelmes utazási lehetőséget.
 
Előrelépés az okos megoldások terén
 
A DKV Zrt. az elmúlt években a teljes jegy- és bérletpalettáját „digitalizálta”. A 2017-ben bevezetett elektronikus napijegy és bérletvásárlási lehetőséget követően 2020. október 1-jétől a vonaljegyvásárlást  is modernizálta. A  közlekedési mobiljegy nagy népszerűsége alapján, 2021. január 1-jétől már időalapú mobiljeggyel is igénybe lehet venni a helyi autóbusz-, trolibusz- és villamosjáratokat.  Az új mobiljegy típus egy régi, hiánypótló utazási lehetőség, minden közösségi közlekedést használó számára, hiszen egy jegy megvásárlásával 60 percen keresztül biztosítja az utazást a DKV járatokon. Az 1 órás mobiljegy vásárlás Androis és iOS rendszerre is egyszerűen letölthető Mobiljegy applikáción keresztül történik, a mobil vonaljegy vásárlásához hasonlóan és csak néhány percet vesz igénybe. A fizetés pedig készpénzmentesen, bankkártyával történik.
 
Egyszerű, kényelmes használat
 
Az applikáción keresztül megvásárolt 1 órás mobiljegy a DKV Zrt. menetrend szerinti autóbusz-, trolibusz-  és villamosjáratain, a vonalak teljes hosszán érvényes. Az első érvényesítéstől számított 60 percen keresztül korlátlan számú átszállást biztosít az utasok számára. Az időalapú mobiljegy ára 400 forint, mely már  egy átszállás esetén is kedvezőbb áru utazást biztosít a vonaljeggyel szemben. A megvásárolt jegyet az utazás megkezdése előtt, a jármű külső felületén, az első vagy a második ajtó mellett elhelyezett QR kód leolvasásával kell érvényesíteni.  Fontos, hogy az 1 órás mobiljegy használatakor minden átszállás során érvényesíteni kell a mobiljegyet  a QR-kód segítségével.
 
Pozitív tapasztalat
 
A mobiljegy rendszer kényelmes és egyszerű használatát jól mutatja, hogy az októberben bevezetett mobil vonaljegy egyre népszerűbb. 2020. október óta mintegy 9 000 mobiljegyet vásároltak az utasok.  1 órás mobiljegyet január első napjaiban több mint húsz alkalommal váltottak az utasok. A vásárlás,  az érvényesítés és ellenőrzés problémamentesen zajlott. 
 
Bízunk abban, hogy ez az új, időalapú, egyszerű utazási lehetőség is rövid időn belül közkedvelt lesz nem csak a debreceniek, hanem a városunkba látogatók számára is.