Új Műszaki igazgató a Debreceni Vagyonkezelő Zrt.-nél

Új Műszaki igazgató a Debreceni Vagyonkezelő Zrt.-nél

Zoltán, Karcagon született, ahol gépszerelő és karbantartónak tanult, Budapesten technikus képzésre járt, gépészmérnök diplomáját Kecskeméten szerezte, amit még számos egyéb kiegészítő tanulmány és képzés követett, Lean, REEFA és pénzügyi ismeretek. A karcagi SZIMmetria Kft.-nél kezdett el dolgozni és a tíz esztendő alatt fejlesztő és tervező mérnökké vált. A német tulajdonú Contarex Kft.-ben töltött 5 év hozta közelebb számára a multinacionális cégek dinamikáját, tudása elmélyült a gyártás, előkészítés, termelés és tervezés területén is, itt érte utol a REEFA világa is. Karrierjének nagy büszkesége és nagy mérföldköve az Elektronikai Hulladékhasznosító Kft.-ben töltött időszak volt, ahol a semmiből egy jól működő hulladékfeldolgozást épített ki, immáron műszaki igazgatóként. A Kevefém Kft.-nél már, mint műszaki vezető és megbízott ügyvezető igazgató vett részt különböző beruházásokon, pályázati úton elnyert projektekben, csak pár a teljesség igénye nélkül: Debreceni Stadion tetőszerkezete és tűzfala, Forest Office külső homlokzata, Puskás stadion. A DV- Zrt.-hez a Gönczi és Fia Kft.-től érkezett, ahol termelési és műszaki vezetőként az ipari beruházásokba is belekóstolt. Karcagon él családjával, nagyfia villamosmérnöknek, középső fiú gyermeke gépészmérnöknek tanul, harmadik gyermeke pedig még általános iskolás kislány. 2024 nem csak az új munkahely miatt ígérkezik izgalmas évnek, de feleségével idén ünneplik 25. házassági évfordulójukat is.

Milyen emberrel bővült most a Vagyonkezelő, a Te személyedben?

Mérnökként mindig nehezen tudok ilyen kérdéseket megválaszolni. Azt gondolom jó ember vagyok, aki az idő előrehaladtával még többre tartja az emberi kapcsolatokat és a másokra figyelést. Egyszerre vagyok kenyérré kenhető, tudatos és kemény, ha a szükség úgy hozza. Én „ha kérek, adok is” elv mentén működök. Nyitott vagyok a fiatalok meglátásaira, a gyerekeimet is partnerként tekintem és kikérem a véleményüket, mert ők sok mindent már másként és jobban látnak. A feleségemet pedig reményeim szerint még 25 év után is megtudom nevettetni.

Szakmai pályafutásod során mi vagy ki volt a legnagyobb hatással rád, és miben formált Téged?

Az Elektronikai Hulladékhasznosító Kft.-nél Aszódi Ferenctől nagyon sokat tanultam, neki köszönhetően láttam bele a beruházások és ingatlanfejlesztések világába. Mindenhol, ahol dolgoztam próbáltam a jót és a rosszat is befogadni és tudatosan elválasztani ezeket és a jókból összerakni az irányt és a működési elveket.

Műszaki igazgatóként mi a szakmai filozófiád?

„A műszaki tartalom és a gazdasági mutatók egyensúlya nagyon fontos”

A műszaki igazgató egy határvonalon mozgó személy, akinek az elsődleges célja, hogy a műszaki tartalom a legmegfelelőbb legyen, ugyanakkor nagyon figyelnie kell a gazdasági mutatókra is.

Mivel töltöd az időd, amikor kikapcsolódsz?

Családdal természetesen. A feleségemmel sok időt és energiát fektetünk a gyerekek nevelésébe, és közös programokba. A város szélén lakunk, szívesen biciklizünk. Nagyon szeretek barkácsolni, sok mindent tudok és szeretek vagy szeretnék magam megcsinálni.

Mi az életed 3 legfontosabb értéke, ami szerint éled az életed?

Tisztesség, Előre gondolkodás, Nyitottság és megközelíthetőség