Debreceni Ipari Centrum

A Debreceni Ipari Centrum Közép-Kelet-Európa egyik legdinamikusabban fejlődő regionális központjában helyezkedik el, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér szomszédságában. Az összesen 584 hektáron elterülő ipari centrum kiválóan alkalmas ipari és logisztikai tevékenységek végzéséhez, melynek köszönhetően globális piacvezető vállalatok kelet-európai egységeinek adhat otthont.
A Déli Gazdasági Övezetben eddig 99 hektárnyi területen valósulhatott meg ipari, gazdasági fejlesztés. Már termel a gépgyártó Krones Hungary Kft., az autóipari elektronikai termékeket előállító Vitesco Technologies Hungary Kft., tevékenykedik a csomagolással, raktározással foglalkozó Deufol Hungary Kft., átadták a logisztikával és raktározással foglalkozó BHS Trans Kft. központját, valamint épül a lítiumionos akkumulátorokhoz elválasztó fóliát gyártó Semcorp Hungary Kft. üzeme, s idetelepül az elővárosi és helyi autóbuszok gyártásával foglalkozó ITK Holding Zrt. nagyobbik üzeme is. Ezek a cégek összesen 120 milliárd forintnyi beruházást hajtanak végre és közel 3000 új munkahelyet teremtenek a következő években. A Déli Gazdasági Övezet tervezett fejlesztéseinek teljes becsült bruttó költsége mintegy 50 milliárd forint, és az önkormányzat, valamint a NIF Zrt. beruházásában fog megvalósulni 2021 és 2024 között.
A Déli Gazdasági Övezetet a kormány beruházási célterületté nyilvánította, ahol egyedülálló kezdeményezésként három ütemben, egy 60 hektáros területen létrehoznak egy parkot a helyi kis- és középvállalatok számára teljes infrastruktúrával. Az első ütem 14 hektáron fog elindulni.
A kkv-park kialakítása mellett elindul a kkv-program is>>
Debreceni Ipari Centrum – Cégek:
 • BHStrans:
  2020 augusztusában kezdődött a dinamikusan fejlődő debreceni Déli Gazdasági Övezetben a BHS Trans Kft. új logisztikai központjának építése. A 10.000 négyzetméteres raktár alkalmas több ezer raklap elhelyezésére.
  Elkészült a BHS Trans debreceni logisztikai központja, nyolcvan ember munkahelye lesz >>
 • Deufol
  A német cég egy csomagolóipari és logisztikai üzemet épített Debrecenben. 2019. október 8-án lerakták a Deufol debreceni gyárának alapkövét. A vállalat 120 új munkahelyet teremt a déli gazdasági övezetben.
  Az ipari termékek csomagolása terén globális piacvezető Deufol 2020. szeptember 1-jén kezdte meg működését új magyarországi létesítményében >>
 • ITK Holding Zrt.
  Két buszgyárat épít Debrecenben az ITK Holding Zrt. A nagyobbat a Debreceni Ipari Centrumban, a kisebbet pedig a Határ úton. Ez utóbbi gyár már áll, és oktató-, valamint fejlesztőközpont is egyben. A beruházás összértéke 70 millió euró, azaz közel 21 milliárd forint. Debrecen számára ez egy kiemelkedő beruházás, hiszen egy új szektor, a buszgyártás jelenik meg a városban. Az új debreceni buszgyártócsarnok ünnepélyes alapkőletételére 2019.10.12 -én került sor és a tervek szerint 2020 végére gördülhet le az első autóbusz a gyártósorról.
 • Krones AG
  A KRONES cégcsoport a folyamat-, töltés- és csomagolástechnológia területén, ital és folyékony élelmiszeripari termékeket előállító üzemeknek tervez, fejleszt és állít elő a teljes termelési értékláncot lefedő gépeket és teljes gépsorokat; az egyedi gyártógépektől kezdve az információs technológiai megoldásokon és gyártervezésen át a logisztikai rendszerekig. 190 ország vevői használják elégedetten a Krones termékeit, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy Európában minden második palack egy Krones gép segítségével készül.
  A 2018-ban indult zöldmezős beruházás során egy 40 000 négyzetméteres gyártócsarnok és egy 3 900 négyzetméteres irodaház épült fel a Debreceni Ipari Centrumban. A Krones legnagyobb gyárát 2019.09.18-án adták át.
 • Vitesco Technologies
  A 2018. szeptember 17-i alapkőletétellel a Vitesco Technologies megkezdte gyárának építését a Debreceni Ipari Centrumban.
  2021. június 24. A modern hajtáslánc technológiák és elektromobilitási megoldások vezető nemzetközi beszállítója, a Vitesco Technologies hivatalosan is megnyitotta debreceni üzemét. >>
 • SEMCORP
  2022 második felére épülhet fel a Semcorp debreceni gyára
  A kínai cég 65 és fél milliárd forintból tervezi felépíteni a gyárat, de a cég globális projektekért felelős igazgatója szerint az összeg emelkedhet. Már idén felveszik az első munkatársakat.

Új Főnix terv, Déli Ipari Park videó >>

További információ:
www.dicpark.com