Forest Offices Debrecen

Látványos, futurisztikus hangulatú irodaházat épített a szolgáltató szektornak a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. és a SZINORG-Csoport (melynek tagja a HUNÉP Zrt. is) közös beruházásában, az Új Főnix Terv részeként a Tüzér utca 4. szám alatti telephelyén. A két fél 60 százalék (DV Zrt.) – 40 százalék (SZINORG) arányú együttműködésének eredményeként megvalósult exkluzív, három szárnyból álló komplexum összesen 22 ezer négyzetméternyi, flexibilisen osztható irodaterületén 2500-an dolgozhatnak majd.

Az irodaházat Bordás Péter cége, a BORD Építész Stúdió tervezte, az ő elképzelései alapján készült el a Nagyerdei Stadion is. Az építészeti koncepciót egy mindannyiunk számára nélkülözhetetlen munkaeszköz, a modern világ szimbóluma, a komputer inspirálta. Ennek megfelelően, az épület belseje magasan komfortos, környezettudatos, energiahatékony, fenntartható megoldásokkal készült termék, mely egy kiválóan megtervezett, egyedi dobozba lett csomagolva. Az irodaház átlátható, egyszerű szerkesztésű. A három téglatest formájú irodaszárny és az azokat összekötő tömegek vasbeton pillérvázas szerkezetűek. Az épület mégis jól felismerhető, egyedi arculattal rendelkezik.

A Forest Offices megépítésével új minőség jelent meg a vidéki irodaházak terén, mellyel teljesült az elsődleges városfejlesztési cél: minden igényt kielégítő, a gazdaság további fejlődését szolgáló létesítménnyel vált még vonzóbb fejlesztési területté Debrecen. Magán az épületen kizárólag olyan, az irodaház-üzletben szokásos műveletek vannak hátra, amelyeket egy-egy bérlő konkrét belsőépítészeti és lakberendezési igényei határoznak meg. Egyébként ez utóbbi műveleteket már a vevő, az új tulajdonos finanszírozza.

Mivel a befektetők természetes törekvése a beruházás megtérülésének biztosítása, tapasztalva a Debrecent övező kedvező üzleti klímát, a piac intenzív érdeklődésére reagálva a konzorcium mérlegelte a Forest Offices Debrecen irodaház értékesítését is. Zártkörű meghívásos pályázat folyamata vezetett arra az eredményre, hogy 2019. áprilisában egy befektetési alapkezelő társaság révén a konzorcium a GARDA Ingatlanfejlesztő Ingatlanbefektetési Alapnak értékesítette a Forest Offices Debrecen irodaház tulajdonjogát.

A DV Zrt. és a SZINORG konzorciuma a szerződés révén két év alatt elérte azt az ingatlanpiacon szokásosan tizenöt évre kalkulált célt, hogy megtérült a befektetése. A hozam mértékét még befolyásolja az a körülmény, hogy az eladó és a vevő együttműködésében a következő két év során milyen szintre emelhető az irodaház kapacitásának bérlőkkel történő kihasználtsági foka.

További információ:

www.forestoffices.hu