Médiacentrum Debrecen Kft.

Médiacentrum Debrecen

Televízió, rádió, hírportál, havi programmagazin és filmes műhely: a Médiacentrum Debrecen Kft. az audiovizuális, az elektronikus és a nyomtatott média területén a régió legjelentősebb komplex tartalom-előállító és tartalomszolgáltató vállalkozása. A Debrecen Televízió 350 ezer potenciális nézőt ér el Hajdú-Bihar megyében. Az FM95 Rádió 1 Debrecen adását közel félmillióan hallgathatják. A régió meghatározó internetes portálját, a Dehir.hu oldalt naponta tízezrek olvassák, a Debreceni Korzó című magazin 36 oldal terjedelemben, 33 ezer példányban jelenik meg. A Debreceni Médiaműhely filmjei több hazai és nemzetközi fesztiválon nyertek díjat. A cég szakemberei a 3D animáció készítésben is jártasak. A Médiacentrum Debrecen Kft. közreműködik sport és kulturális események közvetítésében, illetve az Európai Uniós pályázatok nyilvánossági feladatainak ellátásában is.

Médiacentrum Debrecen

Debrecenben a városi televízió több mint 30 éve, 1984-ben kezdte meg működését. Ez volt az ország egyik első helyi televíziója, tevékenységét kezdettől folyamatos innováció és kreativitás jellemezte. 1994-től az új stúdió kialakításával jött létre önálló egységként a Debrecen Városi Televízió Kft. A cég nem csupán a helyi televíziós feladatokat látta el: a vezetés már a 2000-es évek elején felismerte, hogy a médiafogyasztási szokások átalakulása miatt mennyire fontos a televíziós tevékenységek bővítése, illetve újabb médiafelületek indítása.

Ennek az elgondolásnak megfelelően kötött szerződést a Magyar Televízióval műsorok beszállítására, sport- és kulturális események felvételeinek készítésére, valamint élő közvetítésekre. Új felületként elindította saját honlapját, melyből idővel kialakította a Dehir.hu hírportált, valamint belépett a nyomtatott sajtótermékek piacára is azzal, hogy havi prémiumkiadványként megjelentette a Debreceni Korzó magazint.

A médiapiac újabb átrendeződése, az új médiaelemek megjelenése további kihívásokat hozott. 2016-ban új vezetéssel és új koncepcióval, teljesen új, a legfrissebb trendekhez igazodó szemlélettel alakult meg a Médiacentrum Debrecen Kft.

Kezdettől arra törekedett a cég, hogy a legkorszerűbb modelleknek megfelelően különválassza a tartalom-előállítás és a tartalomszolgáltatás folyamatait, ezt az irányt követve alakította ki a saját műhelyeket. A tartalom-előállítás bázisa a megújult Dehir.hu szerkesztőség és a televíziós szerkesztőség lett. Időközben sikerült olyan médiaportfóliót kialakítani, ami lehetővé tette (illetve teszi) a lakosság szinte minden rétegének elérését. Elindult a Rádió Debrecen FM95, ami ma már a Rádió1 műsorával hálózatba kapcsolódva működik. Átalakult a Dehir.hu hírportál, megjelent a médiacentrum iOS és Android operációs rendszerű eszközökre is elérhető mobiltelefonos applikációja, elindult a cég Facebook oldala és Youtube csatornája, amelyek segítségével a fiatalokat is meg tudja szólítani a médiacentrum.

A televízió szolgáltatási területén is jelentős változások történtek. Elkészült a virtuális stúdió, az új, az előzőnél lényegesen modernebb, a mai kor igényeihez alkalmazkodó épített díszlet, megújultak az épület és a stúdió külső felületei. A médiaműhely olyan filmalkotásokat és animációs megoldásokat hozott létre, amelyek országos elismerést arattak, és nemzetközi fesztiválokon is díjakat nyertek. Mindez azt mutatja, hogy a médiacentrum mint új – az egyes egységeket összefogó – szervezeti forma hatékonyan képes kiszolgálni a megváltozott és folyamatosan változó fogyasztói igényeket.

A Médiacentrum Debrecen Kft. a jövőben is alkalmazkodik a médiában tapasztalható változásokhoz, trendekhez. A televízióban új műsorok indulnak, a virtuális stúdió pedig lehetővé teszi a hátterek és a díszletek változtatását a mindenkori igényeknek megfelelően. Az egyes műsorelemek kiemelt részei folyamatosan megjelennek a közösségi oldalakon és a Dehir.hu felületén, így erősítik a brand ismertségét.

A szakemberek tudásának fejlesztése fontos feladat. A médiacentrum ebből is részt vállal, s ennek látványos eredménye, hogy ma már a cég a régió vállalkozásaival hatékony együttműködést tudott kialakítani, így azok média megjelenésének fontos közvetítője lett. Ezek a kapcsolatok is segítenek abban, hogy az országos médiacsatornák felé a régió meghatározó beszállítójaként működhessen a Médiacentrum Debrecen Kft, ami elsősorban a magas színvonalú szakmai munkának és a jól kialakított formális, illetve informális kapcsolatoknak köszönhető. A médiacentrum a régió meghatározó médiaegységeit tömöríti, ezáltal a lakosság legszélesebb körét tudja elérni. Az egyes médiumok konkrét célpiaci programmal működnek.

Debrecen Televízió

A Debrecen Televízió 24 órás műsorszórással működik, naponta tájékoztatja a nézőket a város és a környék legfontosabb eseményeiről. A 15 perces hírműsor mellett gazdasági műsor, sporthírek és 25 perces közéleti magazin is készül. A város kulturális életéről hetente, a lakókörnyezet híreiről kéthetente jelentkezik önálló magazinműsor. Emellett az aktuális eseményekről, rendezvényekről is tájékoztatja a lakosságot. A televízió digitális műsorterjesztéssel HD minőségben sugározza adását Debrecenben, illetve a város 35 kilométeres vételkörzetében, az elért lakosság 350 ezer fő.

Dehir.hu

A médiacentrum hírportálja, a legfontosabb hírközlő és tartalom-előállító bázis. Folyamatosan nyomon követi a város és a régió eseményeit, híreit, tudósításait képekkel, videó anyagokkal egészíti ki, teszi látványossá. Az aktualitások mellett elemző cikkeket is közöl, amelyek segítik a mélyebb tájékozódást. Az oldalon a médiacentrum többi egységének a termékei is elérhetők, így a televízió műsorait és a Debreceni Korzó című magazin digitális változatát is megnézhetik, és az FM 95 rádió műsorát is hallgathatják az oldal látogatói. A naponta elért közönség meghaladja a 15 ezer főt.

Debreceni Korzó

A havonta 33 ezer példányban megjelenő 36 oldalas kiadvány a város sport- és kulturális életének legszélesebb kínálatát nyújtja át az olvasóknak. Műfaji gazdagság és tartalmi sokszínűség jellemzi a lapot, melyben részletes programnaptár, ajánlók, színes cikkek, interjúk is helyet kapnak. A Korzó minden számban rövid összefoglalót ad az elmúlt időszak legfontosabb helyi eseményeiről. 28 ezer példányt postaládákba kézbesítenek a város frekventáltabb övezeteiben, 5 ezret pedig intézményekben, terjesztési pontokon érhetnek el az olvasók.

Rádió1 Debrecen FM 95

Debrecen város 50 kilométeres körzetét látja el aktuális információkkal a rádió. Félóránként sugároz friss híreket, a zene mellett kiegészítő információs egységeket is készít. Jelenleg a város és a térség meghatározó műsorszolgáltatója. A rádió szorosan kapcsolódik a közösségi médiához, saját facebook oldalát több ezren látogatják naponta.

Debreceni Média Műhely

A médiacentrum egyik fontos részterülete a filmek, referencia-, ill. reklámfilmek készítése és egyéb média megjelenések szervezése.

Cím: 4025 Debrecen, Petőfi tér 10.
Telefon: +36 52 525 100